Dragić: Zaslužili smo pobjedu

Slovenski košarkaš nakon meča

Dragić: Zaslužili smo pobjedu

Slovenija je sinoć porazila Latviju u četvrtfinalu Eurobasketa sa 103:97 i plasirala se u polufinale. 

Drugi najefikasniji igrač u reprezentaciji Slovenije na sinoćnjem susretu bio je ujedno i njihov najbolji košarkaš Goran Dragić. Košarkaš Miami Heata ubacio je Latvijcima 26 poena uz šut iz igre 9 od 15. 

Nakon meča Dragić je rekao da je presudila činjenica da su Slovenci u meč ušli hladnije glave. 

"Bila je ovo nevjerovatna utakmica za oba tima pošto je ulog bio polufinale Eurobasketa. Očekivali smo da će biti mnogo oštrih duela, ali su naše glave bile hladnije i mislim da smo zaslužili pobjedu. Mnogo nam znači ova pobjeda. Ovo je drugi put u historiji da smo u polufinalu. Igramo protiv dobrog tima kakav je Španija, vidjet ćemo šta će se desiti. Moramo se odmoriti i spremiti za ono šta nas čeka", rekao je Dragić nakon susreta. 

Podsjetimo, jedini efikasniji od Dragića na sinoćnjem susretu u reprezentaciji Slovenije bio je Luka Dončić koji je ubacio 27 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi