"Drago mi je što igramo sa Zrinjskim"

Mirza Varešanović uoči gradskog derbija

"Drago mi je što igramo sa Zrinjskim"

M. Maksimović

U okviru Kupa Bosne i Hercegovine snage će sutra u moatsrskom derbiju odmjeriti Velež i Zrinjski.

Trener Rođenih Mirza Varešanović se nada da će gradski derbi proteći u fer i sportskom nadmetanju, te ističe kako mu je drago što će njegova ekipa igrati upravo protiv Zrinjskog.

"Ja sam i nakon žrijeba rekao da mi je posebno drago što smo izvukli Zrinjski, upravo zbog te atmosfera koja će nadamo se biti sportska. Ovo su utakmice zbog kojih se trenira i u kojima igrači daju svoju maksimum", kaže Varešanović.

"Sigurno je da će Zrinjski biti pod određenim pritiskom jer će njegovi navijači tražiti da od prve minute krenu prema našem golu, tražit će taj rani gol i to je ono što nama odgorava. Pokazali smo u utakmicama u kojima smo igrali u gostima da nam takva uloga više odgovara na terenu. Nadam se da ćemo u utakmicu ući hladne glave. Protivnika poštujemo, ali vjerujemo da možemo doći do povoljnog rezultata u ovoj prvoj utakmici, a to je po meni sve osim poraza. Imamo određenih dilema oko sastava, tačnije nismo sigurni da li će nastupiti Merzić", dodao je strateg Rođenih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.