Drama slavila na gostovanju, Bavčić bez učinka

Gosti savladali posljednjeplasirani Panelefsiniakos

Drama slavila na gostovanju, Bavčić bez učinka

Drama Edina Bavčića gostovala je danas u okviru 13. kola Grčke košarkaške lige ekipi Panelefsiniakosa. Gosti su slavili rezultatom 76:74. 

Prvih deset minuta susreta proteklo je u izjednačenoj igri dvije ekipe. Gosti su bili nešto bolji pa su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 18:16. U nastavku Drama je mnogo bolji protivnik, pa je ekipa našeg reprezentativca na odmor otišla sa prednošću, 43:31. 

 

Gosti su i u trećem periodu susreta zadržali prednost, pa je Drama u posljednjih deset minuta ušla sa vodstvom, 62:53. Domaćin je zaprijetio u odlučujućoj četvrtini, ali do preokreta nije mogao, Drama je slavila 76:74.

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Gibson sa 18 poena, dok je za Dramu 25 postigao Zaras. Edin Bavčić je na terenu proveo nešto više od tri minute, ali se nije upisao u strijelce. Skupio je dva skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.