Drama u Düsseldorfu, Fortuna u Bundesligi!

Hertha napušta društvo najboljih

Drama u Düsseldorfu, Fortuna u Bundesligi!

E. Škorić

Nogometaši Fortune iz Düsseldorfa plasirali su se večeras u Bundesligu nakon dramatične utakmice u kojoj su remizirali s Herthom (2:2) te tako sačuvali prednost iz Berlina, kada su slavili s 2:1.

Fortuna, kao trećeplasirana momčad 2. Bundeslige, razigravala je s Herthom, sedamnaestoplasiranom ekipom Bundeslige, za ulazak u Bundesligu. Uspjeli su izabranici Norberta Meiera nadvladati berlinsku momčad. 

 

Poveli su domaći nogometaši već u prvoj minuti pogotkom Maximiliana Beistera u prvoj minuti, a Hertha dolazi do izjednačenja u 22. minuti preko Anisa Ben-Hatire. Isti igrač u 54. minuti zarađuje drugu javnu opomenu i otežava posao gostima kojima je trebala pobjeda.

 

U 59. minuti rezervista Ranislav Jovanović dovodi domaće ponovo u vodstvo, ali se "zakuhalo" pet minuta prije kraja, kada je Brazilac Raffael pogodio za 2:2. 

 

Sudac Wolfgang Stark produžio je susret sedam minuta, a u posljednjem minutu domaći navijači utrčali su u teren misleći da je kraj. Uslijedila je duga pauza dok su svi oni vraćeni na svoja mjesta. Igrači Herthe povukli su se u svlačionicu i nisu htjeli nastaviti utakmicu, pa ih je Stark osobno morao zamoliti da se vrate.

 

Kada su to učinili, igralo se još nekih 40-ak sekundi i Stark je odsvirao kraj, a travnjak stadiona u Düsseldorfu bio je u sekundi ispunjen do posljednjeg mjesta. Uslijedilo je veliko slavlje domaćih igrača i navijača.


Play-off za Bundesligu:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Fortuna - Hertha 2:2 (Beister 1, Jovanović 59/ Ben-Hatira 22, Rafael 85)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.