Drama u finalu Copa Libertadores: Flamengo gubio do 89. minute, ali na kraju stigao do naslova
Gabriel Barbosa je bio junak Flamenga

Sve je bilo u rukama argentinskog tima koji je dominirao, ali na kraju ide kući bez trofeja

Drama u finalu Copa Libertadores: Flamengo gubio do 89. minute, ali na kraju stigao do naslova

S. Pašalić, foto: EPA

Flamengo je u finalu Copa Libertadores koje se igralo u Limi u uzbudljivoj završnici slavio protiv River Platea sa 2:1.

Utakmica je krenula dosta oprezno sa obje strane, ali u 14. minuti argentinski tim je stigao do vodstva kada je Fernandez vratio loptu za Borrea koji je pogodio za 1:0.

Ovaj gol je dosta poremetio igru Flamenga čiji su igrači nakon toga izgledali dosta pogubljeno na terenu.

River Plate je do kraja poluvremena dominirao na terenu i imao još par prilika da poveća svoju prednost, ali se rezultat nije promijenio.

Flamengo je u nastavku krenuo nešto bolje, a u 57. minuti u periodu od nekoliko sekundi igrači ovog tima su u dva navrata mogli do izjednačenja, ali sa pet metara nisu uspjeli poslati loptu u mrežu.

Brazilci su u toj situaciji tražili i penal zbog igranja rukom igrača Rivera, ali je sudija nakon asistencije VAR-a odlučio da ne dosudi najstrožu kaznu.

Flamengo je pokušavao stići do izjednačenja, ali nije uspio stvoriti ozbiljniju priliku iz koje bi postigao gol, a River je čuvao svoju prednost.

Ipak, u 89. minuti ekipa Jorgea Jesusa je stigla do izjednačenja kada je Gabriel postigao gol za 1:1.

Činilo se da će meč otići u produžetke, a onda je uslijedio šok nakon što je Gabriel u 92. minuti ponovo pogodio za preokret i 2:1, te donio svom timu naslov prvaka Južne Amerike.

Top Komentari

Junuz
Nastimano... Ja mislim da je Osim upetljan u ovo.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi