Drama u Nišu pripala Srbiji

Poraz Rusa

Drama u Nišu pripala Srbiji

Edmir Škorić

U drugoj utakmici naše grupe u kvalifikacijama za EURO 2014 u Danskoj, Srbija je u Nišu u veoma dramatičnoj utakmici pobijedila Rusiju sa 30:29.

U Čairu prava drama, ali srbijanski rukometaši na kraju su upisali veliku pobjedu iako je selektor Veselin Vuković bio primoran da zbog raznih otkaza podmladi momčad.

 

Domaćin je bio siguran u prvih pola sata i imao je 15:12 prednost, ali Rusi u nastavku uspijevaju da preokrenu. No, do kraja utakmice viceprvaci Evrope, nošeni sjajnom igrom Petra Nenadića i Žarka Šešuma, dolaze do 30:29 pobjede.

 

Srbija će u drugom kolu već u nedjelju gostovati u sarajevskoj Zetri našoj reprezentaciji, koja je podsjetimo deklasirana u Linzu od Austrije s 35:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.