Drama u Parizu: Bez pobjednika u duelu PSG-a i Barcelone

Četvrtfinale Lige prvaka

Drama u Parizu: Bez pobjednika u duelu PSG-a i Barcelone

Teme:

Večeras je odigran prvi četvrtfinalni susret Lige prvaka u kom su se na Parku Prinčeva sastali Paris Saint-Germain i Barcelona. Rezultat je na kraju susreta glasio 2:2, a u revanš susret sa prednošću ulazi Barcelona

Ipak, prvi su na susretu zaprijetili Parižani.  Veliku priliku propustio je Lavezzi koji se uspio provući naopažen iza leđa odbrani Katalonaca, ali je njegov udarac završio na stativi.

 

U 18 minuti susreta velika prilika za Parižane. Na 20-ak metara od gola Valdesa Pique je oborio Ibrahimovića koji je uzeo loptu te je preuzeo izvođenje slobodnog udarca. Švedski internacionalac je raspalio pored žvog zida, ali je Valdes loptu uspio skrenuti u korner. 

 

Nakon tih trenutaka, Barcelona je preuzela incijativu te je napadala, ali nije bilo većih problema za Sirigua. Igrači PSG-a su loptu uspješno iznosili na polovinu Barcelone, ali je glavni problem ekipe Carla Ancelottija bio što se ona tamo nije dugo zadržavala.

 

Ipak, u 26. minuti susreta sijevnula je jedna opasna kontra koju je povukao Lucas Moura. Na nekih 30-ak metara od gola dodao je loptu Ibrahimoviću koji je sa iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola.

 

U 38. minuti susreta, Barcelona je došla do vodstva. Dugo je kružila lopta oko gola PSG-a, a onda je iznenada sijevnuo jedan lucidan pas Danija Alvesa ka Lionelu Messiju. Odbrana je uhvaćena 'na spavanju', a Sirigu je bio nemoćan. 

 

Do kraja prvog poluvremena, još jednom je zaprijetio sjajni Argentinac. Sa nekih 15-ak metara je šutirao ali je njegov udarac otišao pored gola. 

 

U nastavku susreta, Messija nije bilo na terenu, a umjesto njega na travnjak je istrčao Fabregas.

 

Drugo poluvrijeme donijelo je dosta ofanzivnu igru ekipe Carla Ancelottija. Ipak, Mascherano i Pique su dosta uspješno radili svoj posao sve do 77. minute kada je nakon jednog kornera došlo do kofuzije u odbrani Katalonaca. Ibrahimović se našao praktički sam pred Valdesom koji je njegov udarac odbranio.

 

Samo par minuta kasnije, Ibrahimović se iskupio za sve promašaje. Maxwell je ubacio, a jedan karambol iskusni napadač je poslao u mrežu.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, par minuta pred kraj susreta, Barca dolazi do nove prednosti. Sanchez je oboren u šesnaestercu, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Xavi je bio siguran za 1:2.

Finiš nam je donio pravu dramu. Matuidi je u posljednim sekundama susreta pogodio za konačnih 2:2 i veliko slavlje u Parizu.



 




PSG 2-2 FCB by Samu035

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.