Drama u Španiji: Fudbaler pao sa trećeg sprata hotela, meč otkazan
Foto: Dincolo de Sport

Pelayo Novo zadobio teške povrede

Drama u Španiji: Fudbaler pao sa trećeg sprata hotela, meč otkazan

Nakon šokantnih vijesti o nesreći fudbalera Pelaya Nova, odlučeno je da se otkaže meč La Lige 2 koji su večeras trebali odigrati Huesca i Albacete.

Naime, fudbaler Albacetea Pelayo Novo se trenutno nalazi u teškom stanju nakon što je danas pao sa trećeg sprata hotela u kojem je njegova ekipa čekala večerašnji susret sa domaćom Huescom.

Još uvijek nije jasno šta se zapravo dogodilo, ali je poznato ja Novo pao kroz prozor sa trećeg sprata hotela "Abba Huesca", a njega su kako leži na zemlji primijetili saigrači Ruben Mino i Susaeta.

Novo je prevezen u bolnicu u Zaragozi, a iz Albacetea su saopštili da se njihov 27-godišnji veznjak nalazi u teškom, ali stabilnom stanju.

"Naš fudbaler Pelayo Novo je pretrpio izuzetno teške povrede u nezgodi koja se desila u hotelu u kojem je ekipa odsjela. On je trenutno u stabilnom stanju, te je uz pratnju osoblja našeg kluba prevezen u bolnicu u Zaragozi", poručili su iz Albacetea.

Iako Marca izvještava da Novo, ipak, nije u životnoj opasnoti, novih zvaničnih informacija o njegovom stanju za sada nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi