Dream Team razbio Furiju

U prijateljskom susretu u Barceloni

Dream Team razbio Furiju

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je bez većih problema slavila u prijateljskoj utakmici protiv možda i najvećih konkurenata na predstojećim Olimpijskim igrama, Španije.  

Rezultat je na kraju glasio 100 - 78 za novi Dream team.

 

Španija je Amerikancima uspjela parirati samo u prvoj četvrtini. Španci su jako dobro igrali u tom periodu te su vodili i sa 10 - 3, te sa 20 - 13. Ipak do kraja te četvrtine SAD su smanjile na samo dva poena zaostatka. Zatim je u drugom periodu uslijedila sjajna igra Amerikanaca koji su na poluvrijeme otišli sa osam poena prednosti.

 

U nastavku igre James, Durant i Anthony su uzeli stvar u svoje ruke te su ubrzo vodili sa 14 razlike (60 - 46). U tim trenutcima utakmica je postala prava egzibicija u kojoj su Amerikanci uživali.

 

Carmelo Anthony je bio najefikasniji kod SAD sa 27 poena, a LeBron James je postigao dva manje. Kod Španaca, Pau Gasol je postigao 19 poena, dok je Serge Ibaka ubacio 16 poena, sve u prvom dijelu.

 

Bila je ovo i jednim i drugim posljednja provjera uoči OI koje počinju ovog petka, a mnogi smatraju da će se upravo ove dvije reprezentacije sastati u utakmici za najsjajnije odličje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije