Drenthea očekuje novi veliki derbi

Drenthea očekuje novi veliki derbi

Royston Drenthe, koji je došao pred početak ove sezone na posudbu u Everton iz Real Madrida, poručio je da je spreman za svoj prvi Merseyside derbi.

Drenthe ima iskustva igrati veće derbije. Nakon utakmica Feyenoord - Ajax i Real Madrid - Atletico Madrid, na red je došao i susret Evertona i Liverpoola.

"Ne mora mi niko reći koliko je važna ova utakmica. Ako budem na terenu dat ću sve od sebe da Everton dođe do tri boda. Znam koliko je važna navijačima Evertona ova utakmica", rekao je Drenthe.

"To je utakmica kao Feyenoord - Ajax ili Real Madrid - Atletico Madrid. Utakmice su veoma važne za klub, navijače, igrače", dodao je Holanđanin.

U jedon od utakmica Real Madrida i Atletico Madrida, Drenthe je ušao s klupe i dao doprinos pobjedi Kraljeva.

"Sjećam se, rano smo poveli, ali onda je Simao postigao gol iz slobodnog udarca i izgledalo je kao da će utakmica završiti 1:1", prisjeća se Drenthe, te dodaje:

"No, bilo je šest minuta sudijske nadoknade i s klupe smo ušli Rafa (Van der Vaart) i ja. Dvije minute prije kraja imao sam nekoliko driblinga, Jonny me oborio u šesnaestercu i Higuain je postigao gol iz penala".

"Evertonovi igrači mi ne moraju pričati puno. Volim svoj posao i znam da je to debi. Znam da su kvalitetni, ali i mi smo. Moramo razmišljati o svojoj igri i pokazati najbolje na terenu", ističe Holanđanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.