Dresden savladao Dusiburg

Dresden savladao Dusiburg

Midhat Šljivak

Večeras su odigrana tri susreta 23. kola 2. njemačke Bundeslige, a do pobjeda su došle ekipe Dynama iz Dresdena, Ingolstadta i Munchena 1860. 

Dynamo je u Dresdenu savladao ekipu Duisburga rezutatom 2:0.  Pitanje objednika riješeno je u drugom poluvremenu kada za samo dvije minute domaći postižu dva gola. Vodstvo domaćim donio je Pavel Fort u 57. minuti, da bi konačnih 2:0 postavio slovenski reprezentativac Zlatko Dedić u 59. minuti susreta. 

 

Ingolstadt je u derbiju zzačelja slavio nad Hansom u Rštoku rezultatom 2:1. Domaći fudbaleri su od 22. minite golom Borga sa penala vodili, da bi u nastavku susreta Hansa preokrenula rezultat. Izjednačenje gostujućem timu donio je igrač Ingolstadta Gusche autogolom u 50. minuti, da bi u 72. minuti gol za tri boda Ingolstadta postigao Jose Ikeng. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Gostujuću pobjedu s minimalnih 1:0 upisao je i Munchen 1860 koji je slavio kod Union Berlina. Strijelac pobjedničkog gola bio je Stefan Aigner u 82. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.