Ikona reprezentacija u očajničkoj potrazi za klubom
FOTO: EPA

Mjesec dana je bez angažmana

Ikona reprezentacija u očajničkoj potrazi za klubom

Haris Zilić

Fudbalski vijek igrača danas je produžen.

Često vidimo fudbalere u 38., 39. pa čak i 40. godini da igraju na vrhunskom nivou.

Kada napunite 35. godina onda očekuejte barem još tri ili četiri sezone vrhunskog fudbala, ali to nije slučaj sa ikonom belgijske reprezentacije, čovjekom koji je odigrao 105 utakmica za nacionalni tim.

Dres Mertens je mjesec dana već bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa Napolijem.

Mertens još uvijek nema zvučnih ponuda. Govorilo se o povratku u Belgiju u tim Genta gdje je i počeo karijeru, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Za Mertensa je zainteresovan i Galatasaray, ali pitanje je koliko mogu pokriti godišnja primanja bivšeg fudbalera Napolija i PSV-a.

Pored reprezentacije Belgije Mertens je postao i legenda Napolija u kojem je proveo punu deceniju, a prije toga nosio je dres Utrechta PSV-a, te pomenutog Genta.

Kao kadet igrao je i jednu ogdinu za Anderlecht, koji interesantno nije zainteresovan da ovog sjanog fudbalera vidi u svojim redovima.

Pored 105 nastupa ovaj sjajni ofanzivac je postigao i 21 pogodak za reprezentaciju Belgije.

Vidjet ćemo u narednim danima gdje će Mertens nastaviti karijeru, a ako brzo ne nađe adekvatan klub, moguće je da i u 35. godini okonča svoju uspješnu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti