De Laurentiis Mertensu i Koulibalyju: "Sami birate, ili Napulj ili podla valuta"

Predsjednik Napolija se oglasio

De Laurentiis Mertensu i Koulibalyju: "Sami birate, ili Napulj ili podla valuta"

E. Škorić

Posljednjih godina svjedoci smo da mnogi igrači odbijaju ugovore sa trenutnim ekipama i bez odštete odlaze u druge timove.

Na taj način klubvoi koji dovode igrača uglavnom nude velike ugovore jer ionako ne moraju da plate odštetu za transfer, a to već predstavlja pakao predsjednicima i vlasnicima klubova koji sve teže uspijevaju zadržati igrače.

Bayern i Milan možemo navesti kao najbolje primjere, jer su i jedan i drugi klub bili uslovljeni ili da puste igrače besplatno ili da ih prodaju po mizernim cijenama u odnosu na njihove kvalitete i tržišnu vrijednost.

Sada se s tim problemom suočava i Napoli, a predsjednik Aurelio de Laurentiis imao je tim povodom jasnu poruku za pojedine nogometaše. On je, konkretno, govorio o Kalidouu Koulibalyju i Driesu Mertensu.

Stoperu ugovor ističe narednog ljeta, ali se sada povezuje s Barcelonom. Nema namjeru da produži ugovor s Napolijem i klub dolazi u situaciju da ga mora prodati prije nego on na zimu potpiše predugovor s drugim klubom i ode besplatno. Mertens će ubrzo postati slobodan, već ovog ljeta, pa i sam može da bira gdje da nastavi karijeru jer još nije pristao na novi ugovor sa italijanskom ekipom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Koulibaly i Mertens su dva igrača koje poštujem, koje jako volim, ali samo će o njima ovisiti hoće li podla valuta biti jedino što ih može zadovoljiti ili će živjeti u Napulju, živjeti u filozofski drugačijoj situaciji, što može biti privilegija. Inače je to problem koji me se više ne tiče", rekao je kontroverzni predsjednik.

"Vrlo često problemima pristupamo osjećajem, a ne razumom. Oko igrača su porodice, agenti. I stoga interesi kojima društvo vrlo često ne upravlja, osim ako se društvo ne želi iskrvariti. I oprezni smo. Fabian Ruiz i Ospina? Niko nikoga ne želi izgubiti, ali niko ovdje ne želi biti lud", priznao je.

Promo

Top Komentari

Voland
Podla valuta, ali strana, nikako Juventusova (il Milanova ili Interova). Nekad se nudilo mnogo više za senegalca. Sad će se morati zadovoljiti sa 30-40 mil.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi