Drina protiv lidera, Zvijezda 09 ide na noge Slaviji

Prva liga RS

Drina protiv lidera, Zvijezda 09 ide na noge Slaviji

M. Jakovljević

U 10. kolu Prve lige RS, Drina iz Zvornika će u subotu gostovati banjalučkom Borcu, za kojim zaostaje četiri boda.

Svakako da su Banjalučani favoriti u ovom susretu, ali u njihovim redovima mora biti prisutna opreznost jer Zvorničani znaju i da iznenade svoje protivnike.

"Prošlonedjeljni poraz od Zvijede 09 još nismo prebrodili i on je poremetio naš ritam igara. Naravno da smo iz njega izvukli neke pouke, u prvom redu da se susret igra do posljednjeg zvižduka. Na ovu utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo. Ni remi ne bi bio neuspjeh", izjavio je vezista Drine Danijel Ćulum.

Interesantan susret trebao bi da bude i onaj između Zvijezde 09 i Slavije.

Ekipa iz Etno sela Stanišić sa dosta optimizma putuje u Istočno Sarajevo i nada se povoljnom rezulatatu.

Redovi Slavije sigurno su poljuljani poslije poraza u Kupu RS od Mladosti iz Velike Obarske (3:0), dok mlada ekipa Zvijezde 09 ima priliku da se bori čak i za titulu jesenjeg prvaka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"I u  Istočno Sarajevo idemo da se nadigravamo. Nema nikakve euforije poslije uspjeha protiv Drine u Zvorniku. Pišu se i pamte samo bodovi. Teren je mjesto gdje će se vidjeti ko je bolji. Naš domaćin je psihološki u težoj situaciji. Mi ćemo igrati našu igru po već ustaljenom receptu na gostovanjima, pa šta bude. Uvijek idemo na pobjedu, pa se tako i ovaj put nadamo dobrom rezultatu", rekao je Duško Stajić, trener Zvijezde 09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti