Drina se sprema za novu sezonu, došli Mazić i Zekić

Novosti iz Zvornika

Drina se sprema za novu sezonu, došli Mazić i Zekić

M. Jakovljević

Drina iz Zvornika se već uveliko priprema za novu sezonu u Prvoj ligi RS.

U prvoj kontrolnoj utakmici zvornički klub je poražen od Mačve u Šapcu rezultatom 5:1, a na Tjentištu gdje se ostaje sedam dana će također biti odigrano nekoliko utakmica. 

"Iako smo visoko poraženi, nisam previše zabrinut. U našem timu je bilo dosta igrača koji su na probi  i nekoliko mladih igrača. Nastavljamo dalje sa marljivim radom i sve će do početka sezone doći na svoje mjesto", kazao je trener Mile Lazarević i potom se osvrnuo na dolazak još dvojice novih igrača. 

"Dobili smo još dva vrijedna pojačanja dolaskom Nikole Mazića iz Mladosti (VO) i Vanje Zekića iz Zvijezde 09. Tražimo još jednog špica i golmana."

Jedan od glavnih aduta u timu Drine bit će kapiten Aleksandar Kikić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"U novom sezoni očekuje nas težak zadatak jer Prva liga RS nije nikad bila kvalitetnija. Pored nas tu su još povratnici iz društva najboljih Slavija, Borac i Rudar, a borba za prvaka će biti uzbudljiva do posljednjeg gola. Naš cilj je da dobro startamo i da se plasiramo u play-off, a onda kroz razigravanje pokušamo izboriti povratak u Premijer ligu BiH. Bit će teško, ali ne gubimo nadu", optimističan je Kikić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi