Drinkwater žrtva zvijezde Uniteda
Foto: EPA

Ne ide zbog Rashforda

Drinkwater žrtva zvijezde Uniteda

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Engleske Roy Hodgson saopštio je razlog iz kojeg nije poveo na Euro veznjaka Leicestera Dannyja Drinkwatera.

Sjajni fudbaler Lisica je izostavljen s konačnog potpisa, nakon čega je odlučio da se povuče iz reprezentacije, a razlog njegove eliminacije je mladi napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford.

Hodgson je izabrao ovog fudbalera umjesto Drinkwatera, jer je imao bolju završnicu sezone.

"Bila je teška odluka izostaviti ga sa popisa", rekao je Hodgson, te je otkrio zbog kojeg fudbalera je otpisao sjajnog veznjaka Leicestera.

"Bilo je samo pitanje hoću li povesti još jednog napadača ili veznjaka. Tada je iskočio Marcus Rashford, koji je imao odličnu završnicu sezone i biće ga interesantno vidjeti na EP", istakao je Hodgson.

Englezi će na EP igrati u grupi B sa selekcijama Rusije, Velsa i Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi