Kapiten i prva zvijezda Obale Slonovače

Drogba: BiH spada među najbolje reprezentacije na svijetu

Prvi protivnik Zmajeva u sklopu priprema za Mundijal u Brazilu biće fudbalska reprezentacija Obale Slonovače, a poput velikog džentlmena za svako novinarsko pitanje profesionalac od glave do pet Didier Drogba našao je vremena i načina da odgovori, bilo na engleskom ili francuskom jeziku.

"Drago mi je što ćemo igrati protiv reprezentacije kakva je Bosna i Hercegovine, a o bitnosti igranja na SP-u za zemlje kao što su naše ne treba puno govoriti. Svakako se radujem i činjenici da ću igrati protiv mog klupskog kolege Hajrovića, a protiv nekih bh. igrača, kao što je Džeko, imao sam priliku igrati ranije. Fudbalska reprezentacija BiH spada među najbolje na svijetu, a potvrda za to jeste plasman ove selekcije na Svjetsko prvenstvo i želim im sve najbolje", rekao je kapiten Obala Slonovače i najveća zvijezda ove afričke selekcije koji je na pitanje novinara odgovarao gotovo tokom cijele press-konferencije.

Dva prethodna Mundijala Obala Slonovače nije otvorila na najbolji mogući način.

"Ako se zna da smo 2006.godine izgubili od Argentine, a 2010. odigrali neriješeno protiv Portugala, te smo oba puta ispali u grupnoj fazi, mislim da je jako bitno za nas što smo se kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo. Biće teško proći grupnu fazu, Japan je odlična ekipa, gledao sam njihovu posljednju utakmicu i mislim da nas očekuje težak posao u susretu sa njima", istakao je legendarni napadač Obale Slonovače, te dodao:

"Mi smo mala i mlada zemlja, ali smo itekako poznati u svijetu fudbala. Za nas je plasman na Svjetsko prvenstvo veliki uspjeh, a plasman u eliminacionu fazu bio bi nešto ogromno za nas. Upravo zbog toga smo ovdje, da igramo ovu utakmicu, kako bi što spremniji dočekali tri susreta u grupnoj fazi Mundijala. Mislim da nismo bez razloga među 32 najbolje reprezentacije na svijetu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fudbalera Galatasaraya pitali smo za mišljenje o selekciji Nigerije,koja se nalazi u grupi sa našom reprezentacijom.

"Mislim da Nigerija nije bez razloga šampion Afrike, što znači da su oni trenutno najbolja afrička ekipa. Vjerujem da će i oni, kao i sve afričke ekipe, otići na SP kako bi bili uspješni. Želim im puno sreće, ali mislim da će imati težak posao u susretu sa Bosnom", rekao je Drogba na kraju press-konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.