Drogba drugi put najbolji afrički nogometaš

Dodjela nagrada

Drogba drugi put najbolji afrički nogometaš

Edmir Škorić

Chelseaov napadač Didier Drogba je po drugi put u svojoj karijeri proglašen najboljim afričkim nogometašem.

Reprezentativnom napadaču Obale Slonovače je nagrada uručena na svečanosti u Accri. Drogba je pobijedio ispred svog klupskog saigrača Ganca Michaela Essiena te Interovog golgetera, Kamerunca Samuel Eto'a.

Drugo je to priznanje 32-godišnjaku, budući da je i 2006. godine proglašen najboljim igračem Afrike. Drogba je ovo priznanje "zaradio" dobrim partijama u dresu londonskog Chelsea, te u dresu Obale Slonovače, posebno u kvalifikacionim nastupima za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Niti jedan od tri nogometaša nije doputovao u prijestolnicu Gane, za vrijeme dodjele nagrada od strane Afričkog nogometnog saveza (CAF).

Treba napomenuti da je Alžir proglašen najboljom afričkom momčadi, prije svega zbog njihovog plasmana na SP u Južnu Afriku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.