Drogba je bio gol mašina, ali se našao neko ko je srušio čak i njegov rekord u Premiershipu

Statistika govori sve

Drogba je bio gol mašina, ali se našao neko ko je srušio čak i njegov rekord u Premiershipu

E. Oštraković

Kada spomenete Didiera Drogbu, svi odmah kažu da je bio jedan od najboljih napadača ikada, a posebno u Premiershipu.

Ipak, koliko god je dobro igrao, te bio dominantan, jedan čovjek je postigao dosta više golova od njega, nakon manje utakmica.

Drogba je za Chelsea u Premiershipu odigrao 254 utakmice, te je postigao 104 gola, što je zaista sjajan učinak.

Ipak, u 212 odigranih utakmica Jamie Vardy postigao je 105 golova. Dakle njemu je trebalo 42 utakmice manje da postigne jedan gol više od Drogbe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Teško je ko mogao zamisliti da će Vardy, obzirom na svoju cijelu karijeru, postati ovako dominantan napadač sa takvim ciframa.

Top Komentari

nemozetako
Sa razlikom da je Drogba bio igrac za titule, Vardy i ne bas. Drogba je masina, od njega je mozda samo CR dao vise golova u kljucnim tekmama, i niko vise. Igrac za velika djela
3 4
adnanhuskic
Ispravka 164 pogodka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi