Drogba predvodi Obalu Slonovače u Brazilu

Slonovi u Brazilu

Drogba predvodi Obalu Slonovače u Brazilu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Brazil nakon što su večeras remizirali na gostovanju kod Senegala 1:1, te su sa ukupnih 4:2 ostvarili plasman na Mundijal.

Senegal je vrlo hrabro ušao u susret iako je imao dva gola zaostatka uz prve utakmice. Ipak, i pored nekoliko dobrih prilika na poluvrijeme se otišlo bez golova, da bi pravi delirijum nastao u finišu utakmice.

Dosuđen je penal u 77. minuti za Senegal, u vodstvo ga je pretvorio Moussa Sow za prednost od 1:0.

Krenuo je Senegal žestoko prema golu Obale Slonovače. Stvarali su prilike pred golom gostiju, ali su ih napadi koštali u sudijskoj nadoknadi kada Slonovi preko Salomona Kaloua iz jedne kontre dolaze do izjednačenja rezultata 1:1, te plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Tako će legendarni Didier Drogba predvoditi svoju reprezentaciju na još jednom Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.