Drogba prijeti Kaki i drugovima

Brazil na ispitu zrelosti protiv Slonova

Drogba prijeti Kaki i drugovima

U prvoj utakmici u grupi G Brazil je protiv Sjeverne Koreje upisao pobjedu uz veoma skromnu igru, a protiv Obale Slonovače ih sigurno očekuje mnogo teži zadatak.

Slonovi su protiv Portugala na otvaranju odigrali bez golova uz jednu disciplinovanu igru bez mnogo prilika za postizanje pogodaka, a večeras protiv Brazila, izabranici Sven Goran Erikssona pojačani Didierom Drogbom imaju velikog protivnika, peterostrukog svjetskog prvaka.

Carlos Dunga je nakon pobjede protiv Sjeverne Koreje ponovo bio na meti javnosti, mnogi mu zamjeraju na zatvorenoj igri, ali se Dunga ne predaje. Iz igre je izveo Kaku, on kaže zbog umora, a javnost misli zbog loše igre. Međutim, ukoliko večeras vezista Reala zakaže odgovor će biti poznat.

Protiv Koreje je na visini zadatka bio Robinho, koji je istakao s nekoliko sjajnih prodora, zatim Elano i Maicon, koji su pored golova odradili dosta dobar posao. Ostali nisu bili na nivou koji se očekivao od njih, posebno kada se zna da je na drugoj strani bila 105. selekcija na FIFA rang listi.

Ali, večeras je druga priča. Puno jača Obala Slonovače pravi je test za Dungine momke, koji su lošu igru protiv Koreje pravdali izjavama da je na startu pobjeda najbitnija. Vidjećemo večeras, jeli Koreja bila samo slučajnost ili je ono stvarna slika jednog novog Brazila.

Protiv Slonova će Dunga izvesti isti sastav kao i protiv Koreje, jedina moguća promjena je Jouse u startnoj postavi ukoliko Gilberto Silva ne bude spreman. Vezista Panathinaikosa se na treningu u petak lakše povrijedio i jučer nije trenirao, ali medicinsko osoblje se nada da će biti spreman. U suprotnom, kapiten Wolfsburga Josue čeka kao zapeta puška.

Kod Erikssona također neće biti većih promjena u odnosu na utakmicu protiv Portugala. Didier Drogba je zaigrao pred kraj utakmice, a večeras bi trebao krenuti od prve minute. Napadač Chelseaja bi zajedno sa Gervinhom i Kalouom trebao biti velika prijetnja Juliju Cesaru.

Vjerovatni sastavi:
BRA: Cesar – Maicon, Juan, Lucio, Bastos – Melo, Gilberto – Elano, Kaka, Robinho – Fabiano.
OB. SL: Barry – Demel, K. Toure, Zokora, Tiene – Eboue, Y. Toure, Tiote – Kalou, Drogba, Gervinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.