Drogba u američkom niželigašu

Phoenix dovodi Drogbu

Drogba u američkom niželigašu

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler iz Obale Slonovače Didier Drogba mogao bi karijeru nastaviti u američkom niželigašu Phoenix Risingu.

Drogba je bez kluba otkako je na kraju prošle sezone napustio MLS tim Montreal Impact, a prethodnih  mjeseci se povezivao sa mnogobrojnim ekipama, među kojima je i brazilski velikan Corinthians.

Međutim, do transfera nije došlo, pa je Drogba nastavio tražiti tim koji će ga prihvatiti usprkos tome što ima 39 godina na leđima.

Čini se kako ga je uspio naći. Phoenix Rising, američki drugoligaš mu je ponudio 250.000 dolara za sezonu, što je Drogba i prihvatio i sutra bi trebao da dođe na potpis ugovora.

Dres ovog kluba, koji ima velike planove za budućnost, pa i priključivanje MLS-u, već nose nekadašnji fudbaler Manchester Cityja Shaun Wright-Phillips i poznati meksički fudbaler Omar Bravo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi