Drogba u Galatasarayu, Shanghai najavljuje tužbu

Slučaj će razmatrati Međunarodna fudbalska federacija

Drogba u Galatasarayu, Shanghai najavljuje tužbu

Adnan Beganović

Kao bomba odjeknula je vijest o dolasku Didiera Drogbe u Galatasaray, no izgleda da u ovom tranferu neće sve proći lako jer su se oglasili i čelnici nekadašnjeg Drogbinog kluba, Shanghai Shenhua.

Prema navodima Galatasaraya Drogba je potpisao ugovor na godinu i pol prema kojem će zaraditi šest miliona eura plus bonuse, dok je turski klub izvjestio da je kineskoj momčadi platio odštetu od četiri miliona eura.

 

Međutim, iz Shanghai Shenhua tvrde da je Drogba i dalje njihov igrač, te da će slučaj prijaviti Međunarodnoj fudbalskoj federaciji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

"Šokirani smo, Drogba je i dalje naš fudbaler. Ovaj slučaj proslijedit ćemo Međunarodnoj fudbalskoj federaciji. Moramo zaštiti svoje interese jer smo prevareni", navodi se u saopštenju kineskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije