Famos i Travnik korak bliže doigravanju, velika borba na jugu
FOTO: K. Dedić

Druga liga FBiH

Famos i Travnik korak bliže doigravanju, velika borba na jugu

Haris Zilić

Uzbudljivo je u trećem rangu bh. fudbala, tačnije Drugoj ligi FBiH. Vidjet ćemo koje ekipe će na kraju u baraž za Prvu ligu FBiH, a koje ekipe će ispasti u kantonalni nivo takmičenja.

U Drugoj ligi FBiH skupina centar ovaj vikend odigrane su utakmice 20. kola, a lider Famos je na svom terenu u Hrasnici savladao Unis u gradskom duelu sa 3:0 golovima Bajrića Mulaosmanovića i Pehilja te tako učvrstio lidersku poziciju na tabeli sa 52 boda, 11 više od Natrona i tim iz Hrasnice je sve bliže doigravanju za Prvu ligu FBiH.

Do važne pobjede u borbi za opstanak u ovom kolu došao je Igman sa Ilidže savladavši Borac Jelah rezultatom 2:0 golovima Karamehića i Sejtarije.

Na jugu je totalni haos. Odigrane su utakmice 20. kola, a vikend je obilježio derbi u Ćitčuku između Brotnja i Ljubuškog koji je završen rezultatom 1:1, dok je Klis napravio kiks na domaćem terenu remziravši sa Međugorjem 2:2.

Na tabeli juga je totalna gužva, lider je Kruševo sa 40 bodova, Ljubuški ima 35, Brotnjo ima 35 i meč manje, Klis je na 34 osvojena boda.

U Drugoj ligi FBiH skupina sjever također su odigrane utakmice 20. kola, a na čak dva meča domaćin je postigao deset golova. Mladost je u Kikačima sa 10:1 bila bolja od Bosne iz Mionice, a Omladinac 68 je sa 10:0 savladao Prokosoviće. U derbiju između Dinama iz Donje Mahale i Bosne iz Kalesije konačan rezultat je glasio 1:1

Oglasi

Lider sjevera je još uvijek Dinamo Donja Mahala sa 44 boda, a sada im je prvi pratioc Bosna Kalesija sa 40 osvojenih bodova.

Druga liga FBiH skupina zapad ovaj vikend je donijela mečeve 20. kola, a Travnik je nastavio koračati prema doigravanju za povratak u Prvu ligu FBiH savladavši FK Vitez sa 2:0.

Vidjeli smo i dvije "petice" u režiji domaćina. NK Vitez je sa 5:0 savladao Slogu iz Bosanske Otoke, a Rudar Kamengrad je sa 5:0 savladao NK Brnjaci.

Prvoplasirana ekipa je Travnik i to ubjeldjivo sa 51 bodom, 16 više od Bratstva i ovdje je situacija već skoro pa jasna što se tiče prvog mjesta i plasmana u Prvu ligu FBiH.

U nastavku pogledajte rezultate 20. kola Druge lige FBiH u sve četiri skupine:

Oglasi

Druga liga FBiH - centar, 20. kolo:

Baton - Mošćanica 3:1

Krivaja - Žepče 1919 3:3

Kolina - Ilijaš 1:1

Moševac - Usora 1:1

Oglasi

Rudar Breza - Natron 1:1

Nemila - Bosna Visoko 3:3

Famos - Unis 3:0

Igman Ilidža - Borac Jelah 2:0

Druga liga FBiH - skupina jug, 20. kolo:

Oglasi

Kamešnica - Neum 2:0

Brotnjo - Ljubuški 1:1

Turbina - Kruševo 1:3

Stolac - Višići 4:0

Grude - Sloga 2:1

Oglasi

Klis - Međugorje 2:2

Čapljina - Troglav 2:2

Druga liga FBiH - skupina zapad, 20. kolo:

Novi Travnik - Vitez Bužim 3:0

Kiseljak - Romari 1:2

NK Vitez - Sloga 5:0

Bajer 99 - Podgrmeč 0:1

Rudar Han Bila - Bratstvo 2:0

Travnik - FK Vitez 2:0

Rudar Kamengrad - Brnjaci 5:0

Druga liga FBiH - skupina sjever, 20. kolo:

Mladost Kikači - Bosna Mionica 10:1

Svatovac - Mladost Domaljevac 1:3

Sloga Tojšići - Priluk 1:0

Orahovica 74 - Seona 2:0

Radnički Lukavac - Lokomotiva 2:1

ŠD Napredak - Dizdaruša 2.0

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

DInamo Donja Mahala - Bosna Kalesija 1:1

Omladinac 68 - Prokosovići 10:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi