„Druga runda“ za „generalnog“
U subotu u Savezu biće poznati novi uslovi konkursa za kandidate

Bitka za fotelju u NS/FS BiH

„Druga runda“ za „generalnog“

Munib Ušanović, aktuelni generalni sekretar NS/FS BiH, mogao bi "oboriti" novi konkurs, koji tek treba biti raspisan, ukoliko bi ga Izvršni odbor spriječio da se kandiduje.

"San" danas piše i da su takva saznanja došla do članova Predsjedništva NS/FS BiH, ali i do Izvršnog odbora, koji odlučuje o novom sekretaru. Na sjednici 24. januara članovi IO će donijeti odluku novim uslovima za kandidate i raspisati novi konkursa za glavnog operativca u Savezu.

Da li i Dodik podržava Ušanovića?!

Ušanović je, navodno, posljednjih dana dobio značajnu podršku ljudi iz i oko nogometa. “San” piše i da je navodno Milorad Dodik, premijer RS, zbog simpatija prema Miroslavu Blaževiću koji podržava aktuelnog “generalnog”, delegatima iz FS RS "namignuo" da podrže Ušanovićev reizbor.
Ušanović je, navodi ova bh. dnevna novena, navodno spreman i sudskim putem zaštititi svoja prava, pa je zaprijetio tužbom, ukoliko bi ga, zbog sudskog procesa, onemogućili da se ponovo kandiduje. Iako je kod njega posljednjih dana naglo porastao optimizam zbog sve značajnije podrške Blaževića, ali i velikogbroja reprezentativca, Ušanović ima i protukandidate spremne da se uhvate u koštac sa svim problemima.

Brković bi iz Vlade F BiH u NS/FS BiH

Priča se da je Nijaz Brković najveći favorit, ukoliko sadašnji operativac ne bi prošao na konkursu. Brković je bivši igrač, direktor i generalni sekretar Željezničara. Danas je pomoćnik ministra u Vladi Federaciji BiH, član Takmičarske komisije NS/FS BiH. Brković ima simpatije delegata iz RS, ali i Hercegovine.
Kako navodi ovaj bh. medij, o kandidaturi za novog generalnog sekretara razmišlja i Slaven Kovačević, dugogodišnji sportski radnik u OK BiH i USD Bosna.

Uči se i engleski jezik

Na konkurs će se prijaviti i dvojica iz prvog poništenog kruga, Nijaz Merdanović i Fuad Čolpa, a oni su, saznaje “San” pisala kurs engleskog jezika, kako bi zadovoljili i tu stavku iz konkursa. Velid Imamović, Elmir Pilav i Jasmin Baković, kao potencijalni kandidati nemaju te probleme.
Priča se i kako je i Sabahudin Saša Vugdalić, urednik sportskog programa OBN izrazio želju da postane novi generalni sekretar, a i on je dobar prijatelj sa selektorom Blaževićem…
Borba za jednu od udobnijih fotelja u NS/FS BiH nastavlja se i u svakom slučaju mogla bi izazvati brojne, nove turbulencije u našem fudbalu, odnosno ionako “slabašnom” Savezu?!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.