Drugi poraz Fenerbahčea

Turska Superliga

Drugi poraz Fenerbahčea

Edmir Škorić

Vodeći Fenerbahče poražen je u gostima kod Karabukspora u 16. kolu turske Superlige...

Fenerbahče je lider nakon 16 kola sa 38 bodova, pa i poreed poraza u gostima kod Karabuksproa ima sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Kasimpašu. 

Akpala je u 13. minuti pogodio za vodstvo Karabukspora, ali je u 40. minuti Emenike vratio stvari na početak. U 69. minuti, ipak, Parlak zabija za tek drugi poraz Fenera, odnosno sedmu pobjedu domaće ekipe.

U drugom danas odigranom susretu 16. kola Superlige Genclerbilirgi je s 3:2 slavio u Antaliji. Petrović je bio dvostruki strijelac za goste, jednom Kulusić. Bassan i Promise bili su strijelci za domaće. Naš Ermin Zec je u sastavu gostiju odigrao 80 minuta.

Turska Superliga, 16. kolo:
Antalyaspor - Genclerbirligi 1:3 (Bassan 50, Promise 84/ Petrović 24, 29, Kulusić 67)
Karabukspor - Fenerbahče 2:1 (Akpala 13, Parlak 69/Emenike 40)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije