Drugi trijumf “malenih”

Regionalna WABL liga, 15. kolo

Drugi trijumf “malenih”

Nakon što su u prošlom kolu nadigrali favorizovano Jedinstvo u Banjaluci, košarkašice Mladog Krajišnika uspjele su ostvariti trijumf protiv još jedne crnogorske ekipe.

Riječ je o Budućnosti, a pobjeda dobija još više na značaju ako se uzme u obzir da je izvojevana u gostima, tačnije u dvorani “Morača”.

Drugim uzastopnim trijumfom popularne “malene” definitivno su potvrdile da su pogodile sa pojačanjima, na najbolji način najavivši finalni turnir Kupa BiH i Ligu 4 gdje će sa sarajevskim Željezničarom, sada se to već može definitivno kazati, voditi izjednačenu borbu za oba domaća trofeja.
Susret u Podgorici gotovo cijelo vrijeme je bio izjednačen, a zahvaljujući odličnoj igri u završnici bodovi su otputovali u Banjaluku.
Prvo ime u pobjedničkom timu bila je Jovana Milovanović koja je uz 15 poena, dodala pet skokova i isto toliko asistencija. Odlično su je pratile Veselovska (14) i Pilav (13).
U drugom meču subotnjeg programa Merkur Celje je pomalo neočekivano visoko porazio dubrovačku Ragusu. Bilo je 81:64.

Rezultati
Budućnost - Mladi Krajišnik 62:65, Merkur Celje - Ragusa 81:64.
Nedjelja: Vojvodina - Gospić, Jedinstvo (BP) - Šibenik Jolly. Slobodan je Medveščak.

Poredak
1. Šibenik Jolly JBS 12-1 (susret manje), Jedinstvo 9-4 (-), Ragusa 7-7, Merkur 6-7, Medveščak 6-7, Gospić CO 6-6 (-), Budućnost 5-8 (-), Vojvodina 5-8 (-), Mladi krajišnik 2-10 (-)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.