Drugi trijumf Standarda, Arslanagić igrao 90 minuta

Jupiler liga, drugo kolo

Drugi trijumf Standarda, Arslanagić igrao 90 minuta

Drugi trijumf sezone i prvi gostujući ostvario je belgijski viceprvak Standard iz Liegea. Klub Dine Arslanagića trijumfovao je kod Kortrijka u čijem stručnom štabu sjedi Adnan Čustović rezultatom 3:2.

Tomašević je domaćinu donio rano vodstvo, a izjednačio je Šveđanin našeg porijekla Astrikt Ajdarović. Mbombo je početkom drugog dijela pogodio za vodstvo Standarda, a stvari na početak dvadeset minuta prije kraja vratio je De Mets. Minut prije kraja pobjedu Standardu donio je Mujangi.

Dino Arslanagić igrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

Westerlo je kao gost identičnim rezultatom savladao Charleroi, dok su Genk i Cercle Brugge podijelili bodove odigravši 1:1. Mouscron je kao domaćin minimalnim rezultatom bio bolji od Beverena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.