Drugoligaš izbacio Crvenu Zvezdu

Polufinale LAV kupa Srbije

Drugoligaš izbacio Crvenu Zvezdu

Edmir Škorić

U prvoj polufinalnoj utakmici LAV kupa Srbije, Crvena Zvezda je sasvim neočekivano poražena od drugoligaša Sevojno rezultatom 1:2.

Iako se činilo kako gosti iz Beograda imaju lagan zadatak, na stadionu "Kod Valjaonice" Sevojno je pred oko 5.000 gledalaca izbacio nekadašnjeg evropskog velikana.

Prvi gol na utakmici pao je u 70. minuti kada je "rezervista" Vujović pogodio mrežu gostiju za 1:0. Nekoliko minuta prije kraja Abubakaru je glavom spustio loptu za Somea koji je Beograđanima  donio izjednačenje.
Kada su svi mislili da će se utakmica završiti nakon jedanesteraca, domaći postižu gol za pobjedu. Kamberović je bio junak i Sevojno je moglo slaviti.

U drugoj utakmici koja se trenutno igra, Partizan je ugostio Banat. Pobjednik iz tog dvoboja igrat će protiv Sevojna u finalu LAV kupa Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.