Drugoligaš stjerao Bayern u rupu, Bavarci ipak preživjeli
Navijači Bayerna su strepili veći dio drugog poluvremena

Malo je nedostajalo da vidimo ogromno iznenađenje

Drugoligaš stjerao Bayern u rupu, Bavarci ipak preživjeli

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 1/16 finala njemačkog Kupa stigao na gostovanje kod drugoligaša Bochuma i slavio sa 2:1.

Iako su Bavarci bili veliki favoriti, na kraju su se dosta namučili da dođu do pobjede. Domaći su na samom početku zaprijetili Bayernu i to u dva navrata, ali se rezultat nije promijenio.

Nakon toga je Bayern preuzeo inicijativu i bio je bolji tim na terenu, ali u 36. minuti Bochum ipak stiže do vodstva kada je lopta ubačena u peterac, a Davies je postigao autogol za 1:0.

Bayern je i nakon toga napadao, ali se rezultat do odmora nije mijenjao. Niko Kovač je odmah u nastavku ubacio u igru Roberta Lewandowskog, a Bayern je i dalje napadao, međutim domaći su uspijevali da se odbrane.

Nešto kasnije su u igru ušli Coutinho i Muller i Bavarci su krenuli svim silama u napad. To im se konačno isplatilo u 83. minuti kada je Serge Gnabry pogodio za 1:0.

U 88. minuti domaći su ostali sa igračem manje nakon što je Bella-Kotchap napravio grešku, a onda je namjerno srušio Mullera koji je trčao prema lopti i na kraju je dobio crveni karton.

Samo minutu kasnije Muller je pogodio za preokret i vodstvo Bayerna od 2:1, a to je na kraju bio i konačni rezultat.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mister.Ahmoo
Mora da jedan od autora ovog sajta simpatizira bvb
0 2
MaxBavarac
??? cuj stjerao u rupu,ccc duhovito nadasve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi