Dudić: Čestitam svojim momcima, rezultat je možda i previsok

GOŠK slavio novu pobjedu

Dudić: Čestitam svojim momcima, rezultat je možda i previsok

Samir Mlaćo

Dolazak Feđe Dudića na klupu GOŠK-a potpuno je preporodio tim iz Gabele. U pet utakmica GOŠK je osvojio deset bodova, te upisao samo jedan poraz, što vjerovatno u Gabeli nisu mogli ni sanjati kada je mladi i ambiciozni stručnjak došao umjesto Slavena Musa.

Dudić je odlično posložio kockice, od tim koji nije imao ni igru, ali ni samopouzdanje, stvorio je "klapu" koja igra za gol više, te već sada GOŠK na svom kontu ima 23 osvojena boda.

Danas je GOŠK sa 2:0 savladao NK Vitez u veoma zanimljivom meču.

"Otvaranje mog tima je bilo malo lošije. Međutim, za takvu igru se pitaju dvije ekipe, Vitez je izašao dobro, bili su dominatni i iznenadili nas. Mi smo postigli pogodak na vrijeme, a da je prvo poluvrijeme bilo 0-0 ili da je Vitez čak i vodio ne bi bilo nezasluženo. Mi smo u drugom poluvremenu bili bolji, imali smo i tu šansu preko Ramića da riješi meč, ali nismo zabili. U 87. minuti Mulahusejnović je ispratio lošu reakciju golmana i mislim da je rezultat na kraju previsok. Možda smo bili bolji za jedan gol, a da je Vitez uzeo bod ne bi bilo nezasluženo. Svi klubovi u ligi za opstanak će imati problema sa Vitezom jer su oni danas pokazali da imaju glavu i rep, te im na tome čestitam. Čestitam i svojima momcima, nije lako dobiti dva izravna konkurenta u dvije vezane utakmice", kazao je Dudić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK se trenutno nalazi na devetom mjestu te ima 23 boda, a već u srijedu će u goste Mladosti Doboj Kakanj.

"Ništa nije gotovo u borbi za opstanak. Sada idemo u Doboj kod Kaknja sa željom da napravimo dobar rezultat. Puni smo samopouzdanja i očekujem dobru utakmicu. Od mog dolaska osvojili smo deset bodova, izgubili smo jedan meč i to nesretno u Mostaru, te upisali tri pobjede i jedan remi. Ekipa napreduje i pokazuje veličinu koju imaju prave ekipe, a to je da i kada igraš loše pobjeđuješ", dodao je šef struke tima iz Gabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi