Zaimović: Nakon dugo vremena GOŠK je papirnati favorit

Trener u stručnom štabu tima iz Gabele

Zaimović: Nakon dugo vremena GOŠK je papirnati favorit

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Nogometaši GOŠK-a potvrdu tri boda iz meča sa Čelikom (3:2) će tražiti sutra protiv NK Vitez, također u Gabeli. Protiv Zeničana GOŠK je pružio veoma dobru partiju, na kraju zasluženo slavio te nastavio sa dobrim igrama u drugom dijelu sezone. 

Sada će izabranici Feđe Dudića novu "tricu" tražiti protiv Vitežana koji se jednom nogom već nalaze u nižem rangu, ali svjesni su u Gabeli moraju biti pravi ukoliko žele kraj meča dočekati uzdignutih glava. 

Pred ovaj meč za SportSport.ba je govorio trener u stručnom štabu NK GOŠK Dženan Zaimović (44).

"Očekujem dosta zahtjevnu utakmicu jer nakon dugo vremena GOŠK je papirnati favorit protiv nekog. Atmosfera u timu je dobra i svi jedva čekamo da pozitivan rezultat iz meča protiv Čelika potvrdimo protiv neugodnih Vitežana", istakao je Zaimović za SportSport.ba.

GOŠK je trenutno devetoplasirani i sigurnim koracima gazi ka opstanku u ligi, tačnije sredini tabele. Zaimović je zadovoljan otvaranjem drugog dijela sezone.

"Sigurno da možemo biti zadovoljni otvaranjem drugog dijela sezone. Pobijedili smo direktnog konkurenta u borbi za opstanak, dok smo protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog pokazali kapacitete da možemo ostati u ligi ove sezone. Momci su u Mostaru igrali rasterećeno i mogli su da pokažu svoje kvalitete, dok je protiv Čelika bilo i određenih psiholoških problema, no uspjeli smo sve prevazići i na kraju slaviti", jasan je naš sagovornik.

Na zimu je stigao u Gabelu, a ističe da se sjajno uklopio sa Feđom Dudićem i Romeo Mitrovićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dosta ugodan period je iza mene. Došao sam početkom ove godine na poziv Dudića i otprilike u dobroj mjeri imamo slična viđenja rada na treningu, pripreme ekipe i same utakmice. U stručnom štabu sa nama je i Romeo Mitrović, tako da pored pozitivne atmosfere među igračima imamo i pozitivnu atmosferu u stručnom štabu što je svakako potrebno da možemo osvariti svoj cilj, a on se zove opstanak u Premijer ligi BiH", dodao je na kraju razgovora trener u stručnom štabu NK GOŠK Dženan Zaimović.

Zaimović je igračka legenda FK Velež, a nastupao je još i za Fortunu Dusseldorf te NK Neretvanac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi