Dudić: Cilj je dovesti jedno ili dva pojačanja, ali adekvatna pojačanja

Trener Veleža nakon Mladosti

Dudić: Cilj je dovesti jedno ili dva pojačanja, ali adekvatna pojačanja

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža danas su na svom terenu pobijedili Mladost sa 4:0 u meču 19. kola Premijer lige BiH.

Rođeni su na najbolji način uspjeli da završe jesenji dio sezone, te su danas bez mnogo problema uspjeli da dođu do tri boda.

Nakon meča održana je press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se trener domaćeg tima Feđa Dudić.

"Mi smo se pribojavali ove utakmice. Vjerujte da skautirajući protivnika da smo na ovu utakmicu potrošili najviše vremena, pogotovo gledajući njihovu zadnju utakmicu protiv Zrinjskog gdje možda nisu trebali izgubiti utakmicu. Fokusirali smo se kako timski tako i na individualne kvalitete Hiroša, Vazde, Hadžića, Dedića... međutim, momci su stvarno danas odradili fenomenalan posao pogotovo prvo poluvrijeme prije prvog gola gdje smo imali nekih dobrih situacija. Iako je bio pritisak dobrog rezultata mislim da smo jako dobro djelovali na terenu i igrali mirno, pogotovo po ovakvom terenu koji je jako težak, možda na televiziji izgleda korektan, ali je jako težak za igru. Tako da zaista momcima i kapa dole. Možda za nas i prerani kraj prvenstva jer smo ušli u jako dobru formu, ali možda od svih u najboljoj formi. Momci idu na zaslužen odmor i žao mi je što Brandao nije postigao barem jedan pogodak da i on konačno probije led što se tiče golova", rekao je Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Veleža osvrnuo se i na dovođenje pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Šta znači 'natjerat' upravu i dovesti deset ili pet igrača, ništa. Imate klubove širom svijeta, pa i u našoj ligi gdje se mijenja puno igrača. Mislim da ovo što Velež radi je plod jednog kontinuiteta jer ekipa koja je bila slična se prošle sezone borila za opstanak i trijumfalno to ostvarila, Mislim da sad uz adekvatna jedan do dva prava pojačanja, mislim prava koja mogu odmah konkurisati za prvih 11. Moramo znati da se nama vraćaju Hasanović, Češmedžijev i Behram tako da sigurno s njima trojicom i možda još neka dva pojačanja imat ćemo dobar roster i igrački kadar koji može da se bori. Sigurno da ćemo tražiti najbolje, to će uprava procijeniti zajedno sa mnom šta možemo da dovedemo u ovom trenutku i koji su to prohtjevi za nas i da se uključimo u tu ravnopravnu borbu za mjesto koje vodi u Evropu".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Majstore!
10 0
Adohordas
Extra trener i oravi gospodin a gdes sad oni kriticari Dudica bas se pitam??? Jedu ****na eto sta rade.Duda sretno u borbi za evropu od navijaca Sarajeva.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije