Fenomenalni Velež pobijedio Mladost za kraj sjajne polusezone!

Rođeni lagano do tri boda

Fenomenalni Velež pobijedio Mladost za kraj sjajne polusezone!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Velež je u 19. kolu Premijer lige BiH savladao na svom terenu ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja sa 4:0 i tako je na pravi način završio prvi dio sezone.

Domaći tim od prve minute dominira u ovom meču. Diktirali su tempo igre, konstantno su napadali, a prvu šansu su stvorili u 16. minuti kada Obren Cvijanović šutira paravo u Bukvića.

Zatim prijeti i Zvonić, no njegov udarac sa sedam metara lagano hvata golman Bukvić, da bi u 30. minuti meča Bukvić bio savladan, ali na gol-liniji je Mahmić koji izbacuje loptu u posljednji čas nakon udarca Ćosića.

Bolja igra i konstantni napadi Rođenim su se isplatili u 34. minuti. Radovac je u srcu kaznenog prostora sjajnim prizemnim pasom pronašao Cvijanovića, koji je rutinski zakucao tu loptu u gol Mladosti za 1:0. Napadaču Veleža ovo je osmi gol sezone.

Četiri minute kasnije novi gol u mreži gostiju iz Doboj Kaknja. Ćosić ovog puta asistira, a Obren Cvijanović po drugi put zabija za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Velež stvara još jednu šansu. Dalekometni pokušaj Fejsala Mulića brani Bukvić i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg sastava od 2:0.

Velež nastavlja u napadima i u nastavku. Konstantno su prijetili golu Mladosti koja tek u 56. minuti stvara svoju prvu šansu, ali Nedim Hadžić ne zabija iz odlične pozicije.

Nije tim Feđe Dudića odustajao od napada prema golu Mladosti. Iz minute u minut su se redale opasne situacije pred golom gostujućeg tima koji se nekako uspio odbraniti.

Dario u 72. minuti snažno šutira, Bukvić ponovo spašava svoj tim i golman gostiju je najzaslužniji što je na semaforu stadiona Vrapčići u tim trenucima bilo 2:0, jer je pet minuta kasnije skinuo zicer ove polusezone veoma slabom Brandau.

Ipak nemoćan je bio u 83. minuti kada Velež stiže do trećeg gola. Pogodio je Denis Zvonić za 3:0 nakon lijepe akcije i asistencije Ovčine. Konačnih 4:0 postavio je Nemanja Anđušić u 87. minuti susreta, ponovo je asistent Ovčina.

Mostarski Rođeni su osvojili 33 boda u ovoj polusezoni i u nastavku će voditi borbu za plasman u Evropu.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Velež - Mladost 4:0

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Ferreyra, Vehabović, Radovac, Mulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost Doboj Kakanj: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Biber, Lalić, Dedić, Mahmić, Begić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Eto šta bude kad imate viziju i napravite plan, nakon svega kroz šta je Velež prošao... Ništa ovo ne treba da čudi. Lijepo je napokon vidjeti Velež na 3. mjestu, uz najbolje gdje mu je i mjesto!
10 1
*p!p!t@*
Bravo Rođeni, samo jako!!!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi