Dudić: Na Pecaru se idemo nadigravati

Travnik gostuje Širokom Brijegu

Dudić: Na Pecaru se idemo nadigravati

D. Kurbegović

Nogometaši Travnika razočarali su svoje navijače u prošlom kolu BHT Premijer lige BiH, kada su poraženi u Zvorniku od otpisane Drine. Veziri su bili unaprijed upisali tri boda, a na kraju su pognute glave napustili teren sa žalom zbog gubitka veoma važnih bodova u borbi za opstanak. 

Izabranici Almira Memića nalaze se u teškoj situaciji, trenutno zauzimaju 13. mjesto sa 16 bodova, šest manje od pozicije koja im garantuje opstanak. Da situacija bude još gora u naredna tri kola ekipa s Pirote ima veoma težak raspored.

Prvo će gostovati na Pecari kod Širokog Brijega, zatim na Koševu protiv Sarajeva, te će dočekati Zrinjski u Travniku. Uprkos teškoj situaciji, kapiten i ponajbolji igrač kluba Feđa Dudić optimistan je uoči gostovanja na Pecari.

"Iako smo u bodovno teškoj situaciji mi se unaprijed ne predajemo, idemo na Pecaru po pobjedu jer ove sezone mnogo bolje igramo protiv jačih klubova. U prvom kolu na Piroti nas je Široki savladao rezultatom 1:2, a mi ćemo im se sad pokušati revanširati jer tradicionalno dobro igramo protiv ekipe s Pecare", nada se Dudić.

Travnik ima kvalitet što je pokazao protiv najjačih ekipa.

"Pobijedili smo Željezničar, Sarajevo, Čelik i Olimpic, tako da mi sigurno posjedujemo kvalitet, međutim imamo probleme u utakmicama protiv ekipa sličnog ili manjeg kvaliteta. Od ukupno 16 bodova koliko imamo, 12 smo osvojili protiv ponajboljih ekipa u Premijer ligi. Nadam se da će se to promijeniti u narednom periodu, te da ćemo se izvući iz ove teške situacije" kazao je Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Almir Memić za utakmicu protiv Širokog Brijega može računati na sve igrače osim kartoniranog Simbada Terzića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.