Memić: Zasluženo smo slavili, bili smo odlučniji

Trener Travnika nakon pobjede

Memić: Zasluženo smo slavili, bili smo odlučniji

Izabranici Almira Memića danas su na Piroti pobijedili Olimpic sa 2:1 i osvojili važna tri boda u borbi za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH. 

Travničani su pred svojom publikom zasluženo slavili golovima Zaimovića i Dudića, a svjestan toga je i trener Almir Memić koji je nakon utakmice istakao da su njegovi igrači dali maksimum protiv Olimpica. 

"Za obje ekipe je to bila važna utakmica, ali mi smo bili odlučniji u svojoj želji i na kraju smo zasluženo pobijedili. Moji igrači su u utakmicu ušli odlučno, znali su koliko nam znače tri boda, tako da im od srca čestitam. Dali su 120 posto svojih mogućnosti", kazao je Memić u razgovoru za SportSport.ba. 

Memić ističe da je pobjeda važan korak ka opstanku u društvu najboljih.

"Mi smo svjesni u kakvoj situaciji se nalazimo. Ova pobjeda je korak naprijed prema opstanku, ali neće biti lako do kraja sezone. Sada ako povežeš dva poraza odmah si u donjem dijelu tabele, a ako uvežeš dvije pobjede već si u vrhu. Mnogi timovi se nisu nadali da će danas voditi borbu za opstanak, dok je jedan Radnik fantastično ušao u sezonu i sasvim zasluženo ima svoje mjesto u vrhu tabele", jasan je Memić. 

Travnik u narednom kolu gostuje zvorničkoj Drini.

"U toj utakmici zanima nas samo pobjeda. Bitna je iz razloga što imamo povoljan raspored na proljeće, ali i zbog toga što poslije Drina imamo tri izuzetno teške utakmice. Na proljeće će biti druga priča, konkurenti za opstanak će gostovati na Piroti i vjerujem da sa osvojenih 35 ili 36 bodova možemo izboriti opstanak." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Travnik nakon trijumfa nad Olimpicom zauzima 11 poziciju sa 16 osvojenih bodova, koliko još imaju Olimpic i Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti