Dudić najavio derbi sa Zrinjskim, dotakao se i Bilbije, mladih reprezentativaca koji još putuju...

Meč se igra sutra

Dudić najavio derbi sa Zrinjskim, dotakao se i Bilbije, mladih reprezentativaca koji još putuju...

S. Mlaćo
Nogometaši Veleža sutra će na svom stadionu od 17 sati ugostiti ljutog rivala HŠK Zrinjski.

Susret se igra bez publike, što će sigurno biti veliki hendikep.

Današnji meč najavio je trener Veleža Feđa Dudić.

“Bitno nam je bilo da slavimo u Posušju, a sada su nam se vratili Zajmović i Radovac. Osim Hasanovića, sve igrače imamo na raspolaganju. Ostali su spremni, te u dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu. Nema nepoznanica sa Zrinjskim, igrali smo i nedavno. Zasluženo su na prvom mjestu, znamo da 70-80 posto golova daju iz prekida, te centrašuteva. Svi to analiziraju, ali opet oni postignu pogodak. Nemanja Bilbija je veliki pogon, kada se god lomi, on je tu i zaista mu svaki respekt. Neki dan sam pročitao da Stojan Vranješ očekuje poziv u reprezentaciju, pa ako je tako, onda poziv treba dobiti i Bilbija. On je trenutno najbolji igrač lige. Čorluka igra sjajnu sezonu, možda i najbolju do sada. Stoperski par pravi najmanje grešaka u ligi, a sjajno su i vođeni od strane kolege Jakirovića“, kazao je Dudić.

Trener Željezničara Tomislav Ivković danas je kazao da je pomalo nevjerovatno da se Luka Malić još nije vratio, iako je mlada reprezentacija svoj meč igrala u utorak u Luksemburgu. I Dudić ima isti problem, s obzirom da se radi o igračima zaštićenog godišta.

“Mladi reprezentativci se još nisu vratili. Danas je četvrtak, valjda će danas se pojaviti. Isto da smo igrali u Zanzibaru, a ne Luksemburgu. To nije korektno, šta ja trebam sutra? On mora da igra, a trebam mu dati odmor i slobodan dan. Čuo sam se sa svojim igračima koji su u reprezentaciji, pet sati su proveli na aerodromu...“.

Ističe da pravilo sa igračima do U-21 nije uredu, te da su ga svi 'živi' napali poslije utakmice sa Sarajevom. Dotakao se i primjera Srbije i Rumunije, gdje su raniju odluku smatrali pogrešnom, te je promijenili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Nije se niko nije pitao da li je pravedno prema onome što je ostao na klupi? Kako je njima, igračima od 22, 23 godine? On mora da bude na klupi, a relativno slabiji mora radi pravila da počne. Mi samo gledamo u jednom smjeru... Najstariji naš igrač je 29 godina. Kada sam vodio GOŠK nije bilo to pravilo. Našao sam Boškovića koji je debitovao sa 18 godina i koji je otišao u Dinamo. Mulahusejnović se prodao iz GOŠK-a, Rodin se prodao iz GOŠK-a, Vego je otišao u inostranstvo, te tada i Hajdarević.Dakle, mlade smo stavljali, radili odličan posao.  Nemojte me tjerati da stavljam igrače koji nisu kvalitet. Vidio sam da se sa tim pravilom igralo u Rumuniji i Srbiji, pa su ljudi nakon godinu vidjeli da to pravilo nije uredu, te sada mora početi jedan taj mladi igrač. Cluj, koji je bio prvak,  ne može da pronađe dva igrača tog godišta, pa je redovno izvodio igrače na početku“, dodao je Dudić na kraju.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gubavica11
Djecu ti Je*em kompleksasku spominjes Vranjesa jer te SILOVAO gdje god da je igrao dobijao si od njega po 1 ili 2 gola zadnju te tekmu sa dva gola urnisao te i ludis i ljubomorises glavati majmune
2 10
Rastafarian
Znaš da si najveći kad te i ovi preko hvale na sva zvona. NB99 !!!
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi