Dudić od sutra jači za trojicu igrača: "Bitno je dobro igrati, onda se ima i čemu nadati"

Sarajevo sigurno protiv Leotara

Dudić od sutra jači za trojicu igrača: "Bitno je dobro igrati, onda se ima i čemu nadati"

Admin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Sigurnim trijumfom nad Leotarom(3:0) Sarajevo je najavilo izlazak iz krize.

Tek iz osmog pokušaja Bordo tima je uspio postići gol u prvom poluvremenu, protiv Trebinjaca izabranici Feđe Dudića su to uradili dva puta.

Na kraju je utakmica završena sa 3:0, a oba trenera su složna da je pobjeda Bordo tima ubjedljivo zasluženo.

"Drago mi je da smo konačno postigli gol u prvom poluvremenu iako smo imali bezbroj šansi. Drugačije je to kada povedemo. Puno je lakše, onda se čeka i greška protivnika. Iza nas je nekoliko teških dana, čestitke momcima. Bitno je dobro igrati, onda se ima i čemu nadati", rekao je Feđa Dudić za MY TV.

"Protiv Zrinjskog ćemo ići ćemo na pobjedu, ali sigurno je to jedan vrlo ozbiljan protivnik, pokazali su to u Evropi. Bit ćemo jaći za Čirjaka koji se vraća poslije suspenzije Mistafića i Rashida koji će završiti papirologiju."

Marko Vidojević je čestitao Bordo timu na sigurnoj pobjedi.

"Sarajevo se nametnulo od pre minute, nismo uspjeli da nađemo rješenje. Brzo smo gubili posjed, igrali smo nisko. Primili smo dva brza gola, tada je bilo izvjesno da će Sarajevo riješiti meč. U drugom poluvremenu smo uspjeli da ih malo zadržimo. Sve u svemu zaslužena pobjeda", kazao je Vidojević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo nije dobilo četiri utakmice, a imali su dobre partije. Ima i do toga da smo se potrošili protiv Borca, malo više i emotivno, ali Sarajevo je danas pokazalo da je ozbiljan tim. Nemamo mnogo za čim ni da žalimo, nama su fokus neke druge utakmice. Poraz kao poraz nam nije tragedija."

U narednom kolu Sarajevo će na teško gostovanje Zrinjskom, dok će Leotar biti domaćin Posušju. Oba susreta se igraju u nedjelju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Treba nam trener i SD Mirvicu glupane. Zabice nam Zrinjski 5 sa ovakvom nasom igrom komada do poluvremena.
4 18
plemic
dudi želim ti nastavak tradicije iz tvoje karijere, redovan poraz pod bijelim brijegom.
4 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi