Dudić otkriva: U subotu nam dolazi štoper, a za tri - četiri dana napadač...

Trener Veleža nakon meča na Grbavici

Dudić otkriva: U subotu nam dolazi štoper, a za tri - četiri dana napadač...

Trener Veleža Feđa Dudić obratio se novinarima nakon prijateljske utakmice protiv Željezničara. 

Podsjetimo, sarajevska ekipa je na Grbavici slavila sa 3:2 nakon preokreta, a Dudić poslije meča nije bio nezadovoljan.

"Vidjeli smo jednu jako dobru i zanimljivu utakmicu. Vrlo sam iznenađen pozitivno da su igrači uspjeli ovako dobro odigrati poslije četiri mjeseca pauze. Što se nas konkretno tiče, mogu reći da sam jako zadovoljan kako smo odigrali 85 minzuta. U posljednjih 15--ak minuta utakmice šansu sam dao i juniorima. Vidjeli ste kako je poslije igra odmah pala. Za sada nemamo tu širinu od 22 igrača. Tražimo nove igrače i ja se nadam da ćemo ih što prije dovesti. Ali, evo, po onome što sam vdio u ovih 85 minuta, za sada imamo 14-15 vrlo dobrih igrača. Generalno mogu biti zadovoljan jer smo ostali na onom nivou na kojem smo bili prije pauze", kaže Dudić.

Ambicije?

"Pa sigurno je da će ambicije biti visoke u ovoj sezoni, više nego u prošloj. Nadam se da ćemo dovesti igreače na još te dvije ili tri pozicije i onda ćemo probati napasti mjesta koja vode u evropska takmičenja. Danas smo pokazali da možemo se nositi sa ekipom kao što je Željezničar koji stvara ekipu za titulu, pa zašto se onda mi ne bismo nadali napadu na evropska takmičenja".

Na kojim pozicijama tražite pojačanja?

"Već u subotu očekujem da ćemo potpisati jednog štopera, a kroz tri ili četiri dana također očekujem i napadača jednog. Razgovori su već obavljeni. Upravo te dvije pozicije su nam deficitarne, vidjeli smo to i danas. Dovest ćemo jednog univerzalca koji može pokriti tu poziciju lijevog beka i jednog koji može igrati na krilnoj poziciji. Ja se nadam da, kada dođu ta pojačanja, da ćemo mi biti jako jako dobri", otkriva Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pritisak?

"Pa, bio je veći pritisak kada sam tek došao u klub i kada smo imali 0 bodova. Bilo je pitanje kako da Velež ispadne kada je tek ušao u ligu, ali eto s tim smo se izborili....", kazao je na kraju Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarski1Rambo22
EJ ŠUGAVICE, RANOO SMRDLJIVA!!
1 16
husein.velez
Ovi iz vještačke tvorevine, zvane Zrinjski, koji pljačkom i otimačinom uz političku trgovinu, kojom "osvojiše" silne titule, pa onda u Evropi popuše od predstavnika "velesila" Luxemburga i Malte, neka se pokriju po glavi i šute. Oni nikada neće biti ni do koljena velikom Veležu. Pa neka i dalje pišu FK Vrapčići, Velež je institucija, što oni nikada neće biti...
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi