Dudić razočaran: Sviraju nam se košarkaški penali, ovako ne ide...

"Moji protesti nisu usmjereni prema Sarajevu ni nekom drugom ali uvijek je sve kontra nas"

Dudić razočaran: Sviraju nam se košarkaški penali, ovako ne ide...

Ekipa Veleža poražena je od Sarajeva na domaćem terenu u derbiju 17. kola Premijer lige BiH.

Nakon 90 minuta igre u Vrapčićima je bilo 2:1 u korist Sarajeva, a po završetku utakmice trener Feđa Dudić bio je iznimno ljut, ponajviše zbog suđenja.

"Čestitam Sarajevu na pobjedi i na igru koju su prikazali u prvom poluvremenu. Bili su bolji, mi nismo imali odgovor na njihovu igru i imali smo sreće što nismo primili još koji gol. Drugo poluvrijeme je, ipak, bila druga priča. Mi smo bili ti koji su bili bolji, imali smo par situacija koje je teže promašiti, ali, evo, vidjeli ste što se na kraju dogodilo. U zadnje tri utakmice nam se sviraju penali, košarkaški penali. Vidjeli ste što se dogodilo, nastojim biti realan, ali više ne može da uđe pod kožu. Ovo nema veze sa Sarajevom, apsolutno nikakve. Ali pitam se kako uvijek sporne odluke dolaze protiv Veleža? Bude ponedjeljkom ta emisija na TV-u, proanalizira se ali šta mi imao od toga? Sutra će reči ne valja trener i ne valja ekipa.  Pomoćni sudija na slušalicu govori da je bio penal jer je on u najboljoj poziciji da vidi liniju šesnaesterca,  kod rezultata 2:1 za Sarajevo, ali glavni to neće da uvaži", kaže ogorčeni Dudić za MojaTV i dodaje:

"Protiv Željezničara peti sudija iza gola govori da je Brandao igrao rukom, a tad se uvaži i poslije se ispostavi da nikakve ruke nema i izgubimo dva boda. Protiv Širokog prošlo kolo Fajiću se svira ofsajd, poništava nam se čist gol za 1:1. Saberite koliko je to bodova. Zaista nema veze s kim igramo, bitno je da je uvijek kontra. Ne razumijem ovu odluku zaista" - ogorčen je bio trener mostarskog tima.  

"Ljudi u Veležu ulažu velika sredstva, ovdje plaće dolaze u dan,  pogledajte radove na stadionu..., ali ovako jednostavno ne ide. Ne možemo naprijed. I poslije će onda biti ne valja trener, ne valja ekipa... Zbog čega? Zbog nečega što je neko drugi dosudio. Ovo nije ni najmanje upereno ni protiv Sarajeva, ni Želje, Širokog, niti protiv bilo kojeg kluba ali neke stvari moraju se mijenjati. Sarajevu čestitam i želim sve najbolje u ostatku sezone a nadam se da će nama Bog i neko drugi sve ovo vratiti u idućim utakmicama - naglasio je Dudić.

Ističe kako je njegov tim zaslužio najmanje bod.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svojim igračima čestitam za drugo poluvrijeme. Pokazali smo da se možemo nositi s najjačima, bili smo dominantni i zaslužili smo barem da ne izgubimo.Svi nas tapšu po leđima i hvale da smo dobri a mi na 19 bodova. Uvjeren sam da smo zaslužili da imamo barem 27.  Ne znam, teško mi je bilo šta reći u ovom trenutku, trudim se da budem suzdržan", rekao je, između ostalog, Dudić.

Jedini gol za Velež je postigao Ćivić, dok su za Sarajevo pogađali Velkoski i Tatar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Je li te stid cigane ciganski... pa pogledaj prvo "sporne" situacije pa komentarisi. Niste grama osteceni, trebali ste primiti 7 golova i ovo imas obraza izjaviti ?? Hoce li nekad neko kazniti ovakve ciganske i bezobrazne izjave ???
19 40
antisdp
Komentari simpatizera SFK Sarakevo su fakat"objektivni"....
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi