Dudić strijelac u pobjedi Varaždina
Husićev Karlovac je poražen od Rijeke

Polovičan uspjeh bh. nogometaša

Dudić strijelac u pobjedi Varaždina

Večeras je odigrano pet utakmica petog kola Prve hrvatske nogometne lige u kojima su polovičan učinak imali klubovi za koje nastupaju bh. nogometaši. Najviše razloga za slavlje imao je Feđa Dudić, koji je bio strijelac u pobjedi Varaždina.

Varaždin je sa 2:0 na svom terenu bio bolji od Hrvatskog dragovoljca, a drugi pogodak u 9. minuti postigao je naš Feđa Dudić. Prvi je postigao Josip Golubar u 1. minuti. Dudić je teren napustio u 72. minuti.

Branko Karačić je na klupi Osijeka debitovao pobjedom (2:1) u gostima kod Istre 1961 zahvaljujući pogotku Kvržića u 89. minuti. Prethodno je Pušić u 25. minuti doveo Osijek u vodstvo, da bi Alimi iz slobodnjaka u 65. minuti poravnao.

Lokomotiva i Šibenik su odigrali bez golova, a kod domaćina je debitovao Almir Bekić, kojeg je Dinamo ustupio Lokosima. Kod Šibenčana je ponajbolji igrač bio bh. reprezentativac Mehmed Alispahić. Vrijednu gostujuću pobjedu je upisao Split kod Cibalije. Sead Bućan i Bojan Golubović kod Splita, kao i Mladen Bartolović kod Cibalije, odigrali su svih devedeset minuta.

U posljednjoj utakmici večeri Rijeka je nastavila sa dobrim partijama ove sezone i upisala pobjedu u gostima kod Karlovca rezultatom 1:0. Pobjedu je Riječanima donio Andro Švrljuga u 68. minuti. Davor Landeka je igrao svih devedeset minuta, dok je kod Karlovca Edin Husić zamijenjen u 62. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.