Dudo se nada prolazu u grupnu fazu

Sarajevo u četvrtak gostuje Cluju

Dudo se nada prolazu u grupnu fazu

Proteklo kolo Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine prošlo je bez nastupa Sarajeva, čiji su se fudbaleri odmarali i pripremali za predstojeću utakmicu sa Clujem.

Susret 4. kola Premijer fudbalske lige sa Olimpikom je odgođen, te se bordo momčad mogla na miru pripremati za revanš susret sa Clujem u Rumuniji u četvrtak.

"S obzirom na to kako smo igrali, možemo biti sasvim zadovoljni nakon prvih 90 minuta. Sve i da smo pobijedili ne bi bilo nezasluženo, ali dobro i ovako imamo nade za prolazak dalje. Cluj je pokazao, pogotovo u prvih 20 minuta susreta na Koševu, da se rai o veoma kvalitetnoj ekipi, ali ne i nepobjedivoj", kazao je vezista Sarajeva Edin Dudo, koji je silom prilika zaigrao na mjestu stopera u prvom susretu.

"Nije nimalo nemoguće da se plasiramo u grupnu fazu takmičenja. Ako smo mogli iz takmičenja izbaciti Spartak iz Trnave i Helsingborg, zašto ne bismo mogli proći i Cluj", dodao je Dudo.

U revanšu će trener Mehmed Janjoš imati na raspolaganju Ajdina Maksumića, koji je odradio suspenziju i koji će zauzeti svoje mjesto na stoperskoj poziciji. Ekipa Sarajeva putuje sutra u Rumuniju čarter-letom u 10:30 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.