Duel Dynama i BATE-a obilježio nevjerovatan promašaj Savitskog

Vysshaya liga, 10. kolo

Duel Dynama i BATE-a obilježio nevjerovatan promašaj Savitskog

Večerašnjim duelom u Brestu, između domaćeg Dynama i BATE-a, je otvoreno 10. kolo bjeloruske Vysshaya lige.

BATE je na kraju stigao do pobjede rezultatom 1:3 i sada ima četiri boda više (22), ali i utakmicu više u odnosu na prve pratitelje na tabeli - Zhodino i Energetik-BGU.

Međutim, moglo je sve biti drugačije da se fudbaler domaćih, Savitskiy, pri rezultatu 1:1 nije propisno obrukao.

Našao se pred praznim golom, dobio dobar centaršut, ali je mjesto pogotka upisao nevjerovatan promašaj. Možda ga je malo omeo i saigrač Milevsky koji je također krenuo na loptu.

Inače, Milevsky je bio strijelac jedinog gola za Dynamo, dok su za BATE pogađali Dragun, Nekhajchik i rezervista Milić. Bh. reprezentativac Bojan Nastić je odigrao svih 90. minuta za BATE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi