Duel Manchestera i Liveropoola u trećem kolu

Capital One Cup

Duel Manchestera i Liveropoola u trećem kolu

Dok su se u nekim sinošnjim ogledima drugog kola Capital One kupa još uvijek igrali produžeci održan ždrijeb trećeg kola, a igra kuglica odredio je da će krajem septembra na Old Traffordu snage odmjeriti dva najveća engleska kluba, Manchester United i Liverpool.

Susret velikih rivala bit će još zanimljiviji zbog činjenice da će to biti prvi meč u kojemu će urugvajski napadač Luis Suarez imati pravo nastupa nakon čak deset utakmica suspenzije. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li menadžeri David Moyes i Brendan Rodgers u toj utakmici dati priliku igračima s manjom minutažom, kako je to već običaj u Capital One kupu, ili će jedni drugima suprotstaviti ono najbolje što imaju na raspolaganju.

Od ostalih utakmica svakako treba izdvojiti reprizu prošlosezonskog finala s Wembleyja između Manchester Cityja i danas drugoligaša Wigana, ali i premierligaške okršaje Aston Ville i Tottenhama, te West Bromwich Albiona i Arsenala. Od svih spomenutih najlakši posao imat će Chelsea, kojeg čeka gostovanje kod trećeligaša Swindona. Stoke Asmira Begovića će igrati protiv Trenmerea. Utakmice se igraju 24. i 25. septembra.

Capital One kup, treće kolo:

Manchester United - Liverpool

Sunderland - Peterborough

West Ham - Cardiff

Manchester City - Wigan

Burnley - Nottingham Forest

Newcastle - Leeds

Southampton - Bristol City

WBA - Arsenal

Swindon - Chelsea

Tranmere - Stoke City

Watford - Norwich

Aston Villa - Tottenham

Hull City - Huddersfield

Leicester City - Derby County

Potražite više informacija na temu Premier league:

Birmingham - Swansea

Fulham - Everton

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.