Duel na Anfieldu u znaku sjećanja na Hillsborough

U centru pažnje i rukovanje Suareza i Evre

Duel na Anfieldu u znaku sjećanja na Hillsborough

Danas će biti odigran jedan od najvećih derbija u Engleskoj, a i u svijetu. Liverpool će dočekati Manchester United na dan sjećanja na žrtve Hillsborugha, a odnosi između navijača dva kluba prijete da bi mogli pokvariti ovaj dan koji ni u kom slučaju ne bi smio biti pokvaren lošim odnosom na terenu i tribinama.

Dosta pažnje privlači i rukovanje pred početak susreta, a sve oči će biti uprte u Patricea Evru i Luisa Suareza čija svađa traje već duže vrijeme.

 

Kapiten Redsa, Steven Gerrard izjavio je kako je njegov savjet Suarezu, da se danas rukuje sa Evrom.

 

"Moj savjet njemu bi bio da se rukuje i da ostavi to iza sebe. Suarez će sam odlučiti, naravno. Ta dvojica igrača bi mogla biti ključna. Rukovanja su na početku susreta i oni imaju odgovornost da dan počnu na prijateljski način. Ako susret bude dobar, ako bude rukovanja na početku i ako ne bude ružnih pjesama na tribinama, biće to sjajna poruka svim ljudima", kazao je Gerrard.

 

Također, trener Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson izjavio je kako njegovi igrači nemaju problem sa rukovanjem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Kapiteni oba tima, Steven Gerrard i Nemanja Vidić danas će uoči meča da puste 96 balona u sjećanje na 96 poginulih navijača Liverpoola u tragediji na Hillsboroughu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.