Duel starih poznanika: Juve i Real u torinskom spektaklu

Prva bitka za finale

Duel starih poznanika: Juve i Real u torinskom spektaklu

Dvanaest je godina prošlo od Juventusovog posljednjeg učešća u polufinalu najjačeg klupskog takmičenja u Evropi. 

Stara dama se ove godine konačno vratila tamo gdje pripada, a to je sami vrh evropskog fudbala. Plasman među četiri najbolje ekipe u Ligi prvaka je sasvim sigurno rezultat koji bi svi navijači torinskog kluba potpisali prije početka takmičenja, ali sada svi oni sanjaju i veliki trofej.

Juventus je prije nekoliko dana zvanično postao novi-stari prvak Italije, pa će Real Madrid dočekati prepun samopouzdanja. Sa druge strane, Kraljevi u Torino stižu po pozitivan rezultat, kako bi u revanšu pred svojim navijačima imali što lakši posao.

Real je kao branitelj titule u ovom dvomeču favorit, ali Juventus se ne smije otpisati. Ova dva tima su se sastajala šesnaest puta u okviru evropskih takmičenja, a madridski klub ima jednu pobjedu više. Real je slavio osam puta, a Juventus sedam, dok je gol razlika na strani Italijana (18:16).

Obje ekipe u večerašnji okršaj ulaze oslabljeni za važne igrače. Juventusu će nedostajati Pogba, a Realu Modrić i Benzema. Svi ostali igrači su spremni, i vjerovatno nas očekuje pravi spektakl.

Susret na Juventusovom stadionu u Torinu igra se u standardnom terminu od 20:45, a na centru će se naći engleska četvorka na čelu sa glavnim sucem Martinom Atkinsonom.

Vjerovatni sastavi:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Pirlo, Vidal; Pereyra; Morata, Tévez.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; James, Kroos, Ramos, Isco; Bale, Ronaldo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.