Duisburgu bod u Dresdenu, Bochumu u Aalenu

Fejziću i Bajiću po 90 minuta

Duisburgu bod u Dresdenu, Bochumu u Aalenu

Danas su na rasporedu bila tri susreta 20. kola druge Bundeslige.

Duisburg našeg internacionalca, Branimira Bajića remizirao je na gostovanju u Dresdenu. Rezultat je bio onaj početni, 0:0. Bajić je na terenu proveo svih 90 minuta, a u 78. minuti je dobio žuti karton zbog kog će biti van konkurencije u narednom susretu.

 

Aalen Jasmina Fejzića je pomalo razočarao svoje navijače odigravši samo 2:2 protiv Bochuma koji se nalazi samo jedno mjesto iznad opasne zone. Naš čuvar mreže je na terenu proveo svih 90 minuta.

 

Gosti su poveli u 25. minuti preko Rzatkowskog, a domaća ekipa je uzvratila u drugoj minuti drugog poluvremena preko Cidimara. Bochum samo četiri minute kasnije dolazi do nove prednosti, a strijelac je ovoga puta bio Goretzka. Konačnih 2:2 djelo je Lechleitera u 71. minuti susreta.

 

Union Berlin je dočekao pretposljednju ekipu prvenstva, Sandhausen te je slavio sa 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Već nakon šest minuta susreta domaći dolaze u vodstvo od 1:0, a strijelac je bio Terodde. U 32. minuti sa bijele tačke je na 2:0 povisio Mattuschka. Ozbek je u 68. minuti povisio na 3:0, a konačnih 3:1 djelo je Schauertea u samom finišu susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.