Sa Krupom je prošao "sito i rešeto": Gdje će karijeru nastaviti Nikola Dujaković?
Dujaković je u prošloj sezoni postigao šest pogodaka

Kaže da ponuda ne manjka

Sa Krupom je prošao "sito i rešeto": Gdje će karijeru nastaviti Nikola Dujaković?

A. Beganović

Jedan je od rijetkih fudbalera koji je sa Krupom prošao sve. Dva puta je sa ovim klubom ulazio u društvo najboljih, igrao je finale Kupa Bosne i Hercegovine, ispadao iz elitnog ranga i sve to u šest sezona.

Iako su mu 24 godine iza sebe ima više od 100 utakmica u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala, a u protekloj sezoni bio je jedan od najzaslužnijih za na terenu izboren ostanak u Premijer ligi.

Riječ je o Nikoli Dujakoviću, veznom fudbaleru Krupe, koji će od naredne sezone gotovo sigurno braniti boje drugog premijerligaškog kluba.

Možda rastanka sa Krupom ne bi bilo da zbog finasijskih problema, odnosno ignorantskog odnosa lokalnih i entitetskih vlasti prema jednom uzornom sportskom kolektivu, nisu odustali od Premijer lige.

I Dujakoviću, koji je u prošloj sezoni igrao svoju najbolju sezonu, žao je zbog svih dešavanja.

"Žao mi je, šta drugo da vam kažem. Mislim da je Krupa u ovih nekoliko godina iza nas pokazala da se radi o ozbiljnom klubu. Često kažem, iako "mali" Krupa je po mnogim stvarima bila među "velikim" klubovima u državi. Žal je još veća jer smo izborili ostanak na terenu, iako su nas mnogi još u februaru bili otpisali. Borili smo se, pružali dobre partije i izborili ostanak, ali na kraju ipak Krupa neće igrati Premijer ligu", za SportSport.ba je istakao Dujaković.

Njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, a kako kaže, vjerovatno bi klub napustio i da nije došlo do istupanja iz Premijer lige.

"Vidite, šest sezona sam u Krupi, svakako mu je isticao ugovor i vjerovatno bih promijenio sredinu. Malo sam se i zasitio, ne radi se o malom vremenskom periodu i došlo je vrijeme za neke nove izazove", kaže 24-godišnji veznjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponuda ne nedostaje, a kao i svaki igrač, volio bi se okušati u inostranstvu.

"Ponuda ima i to je u ovom trenutku najbitnije. No, još nisam donio odluku gdje ću nastaviti karijeru. Volio bih se okušati u inostranstvu, iako je iz naše lige teško otići vani. Vidjet ćemo, nikad se ne zna, kvalitet fudbala i kod nas je na višem nivou. Treniram, spremam se pa ćemo u narednim danima vidjeti šta i kako", zaključio je Dujaković.

Top Komentari

2323
Igrac nit smrdi nit mirise...da je potraznja vec bi zavrsio negde ..i na kraju ce biti Rudar ili Radnik...
1 0
yugopo
Ajd u Velež!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti