Krupa, Leotar i Zvijezda bez licenci, ko će na kraju u Premijer ligu?

Krupa, Leotar i Zvijezda bez licenci, ko će na kraju u Premijer ligu?

E. Škorić

Danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje.

Krupa je najavila odustajanje od Premijer lige BiH, što je stvorilo probleme Nogometnom savezu Republike Srpske, jer još uvijek nije poznato koji bi tim mogao da zamijeni Krupu u elitnom rangu bh. nogometa.

Najozbiljniji kandidat je bio trebinjski Leotar, ali ovaj tim na današnjoj sjednici Prvostepene komisije za licenciranje nij dobio potrebnu licencu.

Licencu nije dobila ni Zvijezda 09, koja je prošlu sezonu završila na trećem mjestu u Prvoj ligi RS, dok su Rudar Prijedor kao prvak Prve lige RS i prvak Prve lige FBiH Posušje dobili licence i oni će kako se i očekivalo igrati u Premijer ligi.

"Prvostepena komisija za licenciranje klubova je donijela i Odluku o povlačenju licence FK''Krupa'' Krupa na Vrbasu jer su nastale značajne promjene uslijed kojih klub više ne ispunjava sve uslove propisane Pravilnikom o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH", navodi se na stranici NFSBiH.

Ostaje da se vidi hoće li timovi do Drugostepene komisije uspjeti da riješe probleme i da dobiju licencu, a u protivnom, neko bi iz potpune sjene u Prvoj ligi RS mogao dobiti priliku da zaigra u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje, nemamo kompletnu listu timova koji će u sezoni 2021/22 igrati u Premijer ligi BiH.

Podsjećamo da je Mladost ranije ostala bez licence za Premijer ligu, a da je Olimpik odustao dva kola prije kraja sezone. 

Top Komentari

RealMadrid13
Vratite Mladost, saveze stidi se..
35 3
Adriano
Zašto to mora biti klub iz RS-a? Po kojem pravilniku? Vicinom? Nadam se da se Mušija ne šali s ovim tužbama. Treba mafiji stati u kraj!
27 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi