Duke i Wisconsin za šampionsku titulu

NCAA liga

Duke i Wisconsin za šampionsku titulu

Univerziteti Duke i Wisconsin borit će se u utorak navečer za titulu NCAA šampiona u Indianapolisu.

Wisconsin je iznenadio prvog favorita za šampionsku titulu Kentucky Wildcatse, te na kraju slavio sa 71:64. Interesantno je da je ovo bio prvi ovosezonski poraz za sastav iz Kentuckyja, ali bez obzira na sjajan omjer od 39-1, do finala nisu uspjeli doći. Frank Kaminsky predvodio je pobjednički tim sa "double-double" učinkom od 20 poena i 11 skokova, dok jeu redovima poraženog sastava najbolji bio Karl-Anthony Towns sa 16 koševa.

U drugom polufinalnom meču Duke je dominirao protiv Michigan State, te zasluženo trijumfovao sa 81:61. U pobjedi Dukea za plasman u finale istkali su se Justise Winslow s 19, Jahlil Okafor sa 17 i Quinn Cook sa 16 poena. Denzel Valentine iz redova Michigana s 22 poena bio je najefikasniji igrač utakmice, ali njegov sjajan učinak nije imao podršku ostalih saigrača, pa će oni finale gledati s tribina dvorane u Indianapolisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.